De Red-IPA

dwaes button

 

 

Onze Red-IPA wordt gebrouwen voor de echte genieter en is niet seizoensgebonden. Het is zeker geen gewone IPA: vijf amerikaanse hopsoorten zorgen voor een fantastische geur en aromatische bitterheid, citrusschillen voor de frisheid en speciale mouten voor de karamel-rode kleur.

Met aromatische bitterheid bedoelen wij dat onze Red-IPA wel de fijne eigenschappen van een IPA heeft maar niet de (soms extreme) bitterheid.  Als brouwers kiezen wij voor een mildere variant.  Bitterheid wordt uitgedrukt in het getal EBU. Onze Red-IPA heeft een  EBU van 40 terwijl er veel IPA-s zijn tussen 80 en 100 EBU.  De heerlijke geur bereiken wij door zogenaamde dry-hopping toe te passen. Daarbij krijgt de Red IPA wel de heerlijke hop-geuren terwijl de bitterheid nauwelijks toeneemt.  De gist heeft relatief minder invloed op de beleving van de Red-IPA.  Red-IPA bevat 6,5 % alcohol.

Red-IPA is verkrijgbaar in 33 cl buikflesjes met statiegeld en op de tap bij vele horeca- en recreatiebedrijven in en om Voorthuizen.

Red-IPA wordt het lekkerst gedronken uit het 'Voortsche' bierglas op een temperatuur tussen de 5 en  7 °C.