Webshop

Ga naar de webshop om te bestellen

Nieuws

 • Terug van weggeweest

  Ook al vriest het buiten niet meer de Voortsche Vorst is weer verkrijgbaar in de winkels en de webshop!

  Lees meer: Terug van weggeweest

 • Zie ik Dubbel?

  Ons volgende bier is vanaf heden verkrijgbaar. Een heerlijke Voortsche Dubbel die het hele jaar geserveerd kan woorden.

  Lees meer: Zie ik Dubbel?

 • Brouwlokaal

  Onder grote belangstelling is drie maart 2018 het Voortsche Brouwlokaal geopend door de Barneveldse wethouder van den Hengel.   Ons brouwlokaal staat op het terrein van de Familie Pater aan de  Zeumerseweg (5a) te Voorthuizen. Hier bedenken wij onze biertjes en brouwen ze de eerste keren. Naast onze eigen brouwactiviteiten organiseren wij workshops bierbrouwen voor groepen (bijv. team building) en individueel via open inschrijving.   ...

  Lees meer: Brouwlokaal

De Dwaes

dwaes button

 

 

Onze Dwaes is een vol maar toch gemakkelijk drinkbaar bier waar het hele jaar van genoten kan worden. De speciale bovengist geeft onze Dwaes heerlijke smaaktonen met een fris hoppig accent en een licht zoetje bij een alcoholpercentage van 7%.

Het grappige van onze Dwaes ten opzichte van onze andere drie bieren is dat je de Dwaes iedere periode van het jaar kunt drinken naast de andere drie bieren. Op een warme of hete dag is de Vlier uiteraard het frist maar later op de avond gaat een Dwaes er altijd in. En in de koude maanden wil je misschien tijdens het eten nog niet de zwaardere Vorst drinken. 

Wij hebben dit bier oorspronkelijk ‘Zot’ genoemd, omdat het te zot voor woorden is dat het zo’n mooi bier geworden is. Na ontelbare brouwsels - waarbij we (al dan niet bewust) steeds de receptuur veranderden  - zijn wij tot deze onverwachte smaak gekomen.  Dichter Marti Jansen heeft de naamswijziging schitterend verwoord in zijn Ode aan de Dwaes.

Wij gaan natuurlijk niet ons recept verklappen, maar ga er maar van uit dat er naast zuiver water gebruik wordt gemaakt van een mengsel van lichte en (half)donkere moutsoorten, aangevuld met fijne hopbellen, koriander en uiteraard ons speciale gist.

Voortsche Dwaes is verkrijgbaar in 33 cl buikflesjes met statiegeld en op tap bij vele horeca- en recreatiebedrijven in en om Voorthuizen.

Voortsche Dwaes wordt het lekkerst gedronken uit de koelkast (op circa 7-9 °C) uit het 'Voortsche' bierglas.