• Glas
  • Vlier
  • Vlag
  • Viltjes
  • Dwaes
  • Vorst 2 groter
  • Puur Streekbier

Nieuws

Proeflokaal voor Voorthuizens bier

Barneveldse Krant - Edward Doelman

VOORTHUIZEN De vijf brouwvrienden van De Voortsche Bieren onderzoeken de mogelijkheden om een zogenoemd 'proeflokaal' in Voorthuizen te openen.

Dat bevestigt Edwin Donkervoort namens het vijftal. ,,We zien het als een uitvalsbasis in het dorp waar mensen kunnen proeven en meer te weten komen over bier bouwen."

 Een 'proeflokaal' is volgens Donkervoort een ideale manier om 'meer beleving' te bieden. ,,Het is leuk om het bier nog dichter bij de mensen te brengen. Een eigen plek op een markante locatie in het dorp zou daar ideaal bij zijn." De plannen zijn inmiddels in voorbereiding. ,,We ga niets zeggen over de precieze locatie, maar we zijn ermee bezig. Tegelijkertijd ligt het gecompliceerd. Omdat het om alcohol gaat, moet je dat goed voorbereiden met bijvoorbeeld de gemeente." Een tijdschema heeft De Voortsche Bieren dan ook niet. ,,Nee, het is allemaal nog niet concreet genoeg. Meer kan ik er niet over zeggen."

De plannen voor een proeflokaal komen bovenop de 'gewone' activiteiten: de verkoop van De Voortsche Bieren verloopt volgens Donkervoort 'super goed'. ,,De goede verkoop is natuurlijk leuk, maar waar we vooral energie van krijgen, zijn alle goede reacties van bierliefhebbers. Ons bier krijgt veel goede recensies op online biercommunity's." De brouwvrienden van De Voortsche Bieren zijn onder meer ook naar een bierfestival in Ermelo geweest. ,,Ook daar ging het weer heel hard met ons bier."

HERFSTBIER Verder brengt De Voortsche Bieren over ruim drie weken een herfstbier op de markt: De Voortsche Boq. ,,De Boq is qua seizoen de opvolger van de Voortsche Vlier, dat toch wat meer bedoeld is voor het voorjaar en de zomer." Voor de Boq met een alcoholpercentage van 6,5 procent hebben de brouwvrienden zich gehouden aan de traditionele bokbierstijl maar wordt een eigen 'Voorthuizense touch' aan toegevoegd. Vanaf 21 september is de Boq verkrijgbaar bij de Gall & Gall Voorthuizen, Wijnwinkel Barneveld en de aangesloten horecazaken en recreatiebedrijven. Later dit kalenderjaar wordt ook het winterbier 'Voortsche Vorst' op de markt gebracht.

Naschrift Voortsche Bieren: er zijn meer verkooppunten aan particulieren dan de krant noemde: zie voor een volledige overzicht van de verkooppunten de pagina verkoop-en-distributie